Parmak İzi Geçiş Sistemleri

Parmak İzi Geçiş Sistemleri

İnsan trafiğinin yoğun olduğu kamu ve özel alanda hizmet veren birçok işletme güvenlik kontrollerini sağlamak amacı ile birçok yöntem kullanmaktadır. Güvenlik süreçlerini kontrol altında tutmak ve personel takibini sağlamak amacı ile sıklıkla kullanılan yol ise geçiş sistemleri olmaktadır. Kartlı, turnikeli geçişlerin yanı sıra modern olanaklar sunan biyometrik cihazlarda bu alanda yaygın olarak kullanılmaktadır. Güvenlik bir kurumun değerine değer katan en önemli unsurlardan birisidir. Biyometrik sistemler parmak izi okuyucu avuç içi algılama, yüz tanıma sistemleri olarak çeşitlenmektedir.


Danışma Hattı:
+90 312 395 18 02






Parmak İzi Sistemlerinin Avantajları Nelerdir?

Parmak izi ile işleyen cihazlar diğer geçiş sistemlerine göre daha teknolojik ve daha kullanışlı olmaktadır. Kartlı geçiş sistemlerine göre personeller kart taşıma, kart unutma, kart çaldırma, kaybetme gibi pürüzler ile karşı karşıya kalmadan geçiş kolaylığı yaşamaktadır. Uygun yazılım koşulları ile bir takım maliyetler de ortadan kaldırılmaktadır. Kart maliyeti, kart yenileme gibi zahmet ve maliyet gerektiren süreçler parmak izi okuyucu sistemler ile ortadan kaldırılmış olmaktadır. Kartlı sistemlerin bir diğer dezavantajı ise personellerin başka bir personelin kartını okutmasından doğan problemlerin yaşanmasıdır. Parmak izi geçiş cihazları ile bu noktada maksimum güvenlik önlemleri sağlanmaktadır. Parmak izi okuyucu sistemleri birçok alanda kullanılmaktadır. En yaygın olarak bankalarda, hastanelerde, dershanelerde, yemekhanelerde, bakım evlerinde, ofislerde ve teknolojik cihazlarda kullanılmaktadır. Hızlı algılama özellikleri sayesinde seri geçişlerde de tercih edilmektedir. Özellikle kalabalık personel sayısı olan fabrika, okul v.b kurumlarda sınırsız parmak izi kapasitesine sahip geçiş cihazları kullanılabilmektedir. Bu noktada;

• Yüksek kapasitede parmak izi algılayabilme

• Tekli ve çoklu düzeneklerin hazırlanabilmesi

• Maliyeti düşük geçiş kontrol sistemleri

• Web destekli tabanların hazırlanabilmesi

• Çoklu enformasyon desteği mümkün olmaktadır.

Personel devam kontrol sistemleri (PDKS) yazılım ve donanım olmak üzere temelde iki faktör ile faaliyet göstermektedir. Donanım bileşenleri ile personellerin ve dahili ziyaretçilerin parmak izleri sisteme kaydedilmektedir. Bu sayede geçiş sırasında cihazın hafızasında bulunan parmak izleri ile hafızadaki veriler eşleştirilmektedir. Yazılım bileşeni ise parmak izi okuyucu sistem ile geçiş kontrol manyetiğinde algılanan bilgileri verilere dökmeye yardımcı olmaktadır. Bu sayede işletmeler personelin işe gelmediği günleri hesaplayabilmekte, iş gücü kaybını önleyebilmekte ve çalışma saatlerini raporlayabilmektedir. Raporlar eş zamanlı yahut belirli aralıklar ile yapılabilmektedir.

Geniş Kullanım Alanı

Bilişim teknolojilerinin günden güne gelişmesi ile şirketlerin büyük ölçekli personel ağlarının takibi de kolaylaşmaktadır. Parmak izi okuyucu geçiş cihazları sayesinde hem güvenlik ölçüleri maksimum seviyede tutulur hem de yüksek verimlilik alınmaktadır. Bunun yanı sıra tek seferlik olarak kuruma gelen misafirlerin parmak izleri kayıt altına alınmakta ve olası güvenlik ihmallerinin önüne geçilmesi sağlanmaktadır. Şirketlerin imajını olumlu yönde etkileyen ve şirketlerin değerine değer katan bu cihazlar ile verimlilik de artış göstermektedir.

Şirketlerin yanı sıra öğrenci trafiğinin yaşandığı okullarda, üniversitelerde, spor salonlarında ve öğrenci yurtlarında da üst düzey güvenlik önlemleri alabilmek için parmak izi okuyucu sistemler tercih edilmektedir. Bu sayede ziyaretçi kişilerin takibi kolaylıkla sağlanabilmektedir. Parmak izi okuyucu sistemleri cihaza entegre edilmiş özel kapı, turnike gibi geçişlerin dışında mevcut geçiş noktalarına da konumlandırılabilmektedir. Parmak izi okuma esnasında parmak izi okuyucu cihazdan alınan veriler özel olarak programlanmış otomasyona aktarılarak taranabilmektedir. Parmak izi okuyucu sistemler ergonomik yapısı, modern ve estetik görünümleri ile var olan dizaynın şıklığını etkilememektedir. Parmak izi okuyucu sistemlere entegre edilen turnikeler saf paslanmaz çelikten imal edilmektedir. Bu sayede dış etkenlere karşı direnç gösterebilmektedir. Parmak izi sistemleri son derece hassas cihazlar olduğu için iç ortamlarda yahut korunaklı ortamlarda konumlandırılması tavsiye edilmektedir. Turnikeler tek yahut çift ayaklı, kanatlı, kelebek, vip, boy ve duvar tipi olarak sınıflandırılmaktadır. Kullanım tercihine göre turnike sistemleri yapılacak keşifler ve planlar doğrultusunda uygun şekilde yerleştirilmektedir.

  • TROYY KONTROL
  • İvedik OSB 1354. Cad. Fora İşmerkezi A Blok 1. Kat No: 138/78 Ostim / Ankara
  • +90 312 395 18 02    +90 312 395 18 03
  • info@troyykontrol.com
Profesyonel Web App Tasarım
© 2017 | Her hakkı saklıdır.