Download

Geçiş Kontrol Sistemleri

Geçiş kontrol sistemleri nedir diye soracak olursak; Parmak izi okuyucu, biyometrik geçiş sistemleri, yüz tanıma sistemleri, Bekçi kontrol sistemi, parmak damar tanıma sistemleri, Access kontrol sistemleri, turnike sistemleri, otopark sistemleri kartlı geçiş sistemleri diyebiliriz.
Geçiş kontrol sistemleri kişi veya grupların, sınırları daha önceden belirlenmiş noktaların çeşitli sistemlerle entegreli çalışan elektronik cihazlarla beraber kontrol mekanizmasını programla destekleyen sistemlerdir. Geçiş kontrol sistemlerinde kontrol noktası bazı durumlarda bir kapı, turnike, asansör, yemekhane, spor salonu, otopark bazı durumlarda de resmi bir kurumun ya da özel sektörde çalışan personellerin takibini, girişi veya geçişin sınırlandığı ve bariyerle belirtilmiş herhangi bir yer olabilir. Geçiş kontrol sistemleri bilhassa binaların girişlerinde ve kapılarında kullanılır.

Geçiş kontrol sistemleri iş dünyası ve teknoloji geliştikçe daha da tanınmış ve çekici bir hal almaktadır. Şirketler ve çeşitli kuruluşlar hem iş yeri güvenliğini sağlamanın hem çalışanlarının hem de müşterilerinin sağladığı verileri korumanın önemi üzerinde daha da durmaktadırlar.

Geçiş kontrol sistemleri kolay olarak manyetik kartla giriş yapılmasından tutun biyometrik okuyuculara kadar farklı sistemlerin bulunduğu bir alandır. Güvenlik girişi kolay bir kapı okuyucusundan komplike bir network ağına kadar çoğu farklı teknikle kontrol edilebilir.

Geçiş kontrol sistemleri ürünlerinden hangisinin tercih edileceği şahsi veya kurumsal ihtiyaçlarla örtüşmelidir. Troyy Bilişim olarak uzman yöntem kadromuzla ihtiyacınız olan sistemlerle alakalı ayrıntılı keşif ve projelendirme yapmak için bir telefon kadar yakınız. Bunun dışında şayet ki bizlere ihtiyaç duymadan kolayca yapacağınız sistem ve fiyat araştırmalarında dikkat etmeniz gereken bazı hususlar; Binanın yapısı, giriş yapacak kişi sayısı göz önünde tutularak kolay bir sistem mi yoksa daha geniş bir güvenlik sistemi mi gerekiyor araştırılmalı. Sonuç olarak geçiş kontrol sistemlerinden hangisi tercih edilirse edilsin önemli olan hızlı ve basit bir geçiş yapılabilmesidir.

Pin kodu veya şifre girerek geçişe izin veren geçiş kontrol sistemleri de yalnızca yetkili veya izinli kişilerin giriş yapmalarının istendiği yerlerde kullanılır. Bu bazı durumlarda bir banka da olabilir bir apartman kapısı da. Bu sistemler geçiş kontrol sistemleri arasındaki en kolay sistemler olarak adlandırılır ve genellikle geçişleri belleksında tutmazlar.

Proximity kartları da plastik kartlara benzer bir mantık da işler. Bu kartların kullanıldığı geçiş kontrol sistemlerinde, manyetik şerit yerine bilgisayar çipi bulunur.

Geçiş kontrol sistemi ile beraber personel devamlılık kontrol sistemleri gibi zaman kontrollü sistemler ve bunun yanında tasarlanmış programlar da bilhassa kurumsal şirketler için gitgide daha önemli bir yer tutmaktadır. Şirket yönetiminde hem güvenlik konusu ile ilgili hem de çalışma saatleri veya devamlılık gibi kontrol amaçlı veri toplanmasında geçiş kontrol sistemleri önemli bir veri tabanının çabucak toplanmasını sağlanmaktadır.

Geçiş Kontrol Sistemleri Nelerdir?

Geçiş kontrol sistemleri bir şahsa veya gruba, belli bir yere girişi kontrol altında tutma ve sınırlandırma imkânı verir. Geçiş kontrol sistemlerinde kontrol noktası bir kapı, turnike, asansör, otopark girişi veya geçişin sınırlandığı ve bariyerle belirtilmiş herhangi bir yer olabilir. Geçiş kontrol sistemleri sıklıkla binaların girişlerinde ve kapılarında kullanılır.

Geçiş kontrol sistemleri iş dünyasında gitgide daha da tanınmış olmaktadır. Şirketler ve çeşitli kuruluşlar hem iş yeri güvenliğini sağlamanın hem de hem çalışanlarının hem de müşterilerinin sağladığı verileri korumanın önemi üzerinde daha da durmaktadırlar.

Geçiş kontrol sistemleri kolayca şifre girerek giriş yapılmasından biyometrik okuyuculara kadar farklı sistemlerin bulunduğu bir alandır. Güvenlik girişi kolay bir kapı okuyucusundan komplike bir network ağına kadar çoğu farklı teknikle kontrol edilebilir.

Geçiş kontrol sistemleri nden hangisinin tercih edileceği şahsi veya kurumsal ihtiyaçlarla örtüşmelidir. Binanın yapısı, giriş yapacak kişi sayısı göz önünde tutularak kolay bir sistem mi yoksa daha geniş bir güvenlik sistemi mi gerekiyor araştırılmalı. Sonuç olarak geçiş kontrol sistemlerinden hangisi tercih edilirse edilsin önemli olan hızlı ve basit bir geçiş yapılabilmesidir.

Geçiş kontrol sistemleri belli başlı şu başlıklar altında toplanabilir: Zaman kontrollü geçişler, biyometrik geçiş sistemleri ve kartlı geçiş sistemleri. İş dünyasında en fazla tercih edilen geçiş kontrol sistemlerinin başında kartlı geçiş sistemi gelir. Yaygın olarak plastik şeritli geçiş kartlarının arkalarında siyah manyetik bir bant bulunur. Okuyucudan geçirilerek geçiş sağlanır. Ucuz olması nedeniyle de geçiş kontrol sistemleri arasında en fazla tercih edilenlerden biridir.

Pin kodu veya şifre girerek geçişe izin veren geçiş kontrol sistemleri de yalnızca yetkili veya izinli kişilerin giriş yapmalarının istendiği yerlerde kullanılır. Bu bazı durumlarda bir banka da olabilir bir apartman kapısı da.

Proximity kartları da plastik kartlara benzer bir mantık da işler. Bu kartların kullanıldığı geçiş kontrol sistemlerinde, manyetik şerit yerine bilgisayar çipi bulunur.

Geçiş kontrol sistemleri nden, gündelik hayatta az rastladığımız ancak hızla yayılan biyometrik okuyucular ise parmak izi, ses tanıma veya büyüks okuma gibi kişinin fiziksel özelliklerine dayalı bir geçiş güvenilirği üzerine kuruludur. En güvenilir geçiş kontrol sistemlerinden biri olmasının yanı sıra en pahalı sistemlerden de biridir.

Bilgisayarla yönetilen geçiş kontrol sistemleri diğer alarm sistemleriyle de entegre edilebilirler. Örneğin bir yangın alarmıyla beraber kapılardan giriş çıkışın kendiliğinden serbest bırakılması mümkün olabilir.

Geçiş kontrol sistemleri ile beraber personel devam kontrol sistemleri gibi zaman kontrollü sistemler ve bunun yanında tasarlanmış programlar da bilhassa kurumsal şirketler için gitgide daha önemli bir yer tutmaktadır. Şirket yönetiminde hem güvenlik konusu ile ilgili hem de çalışma saatleri veya devamlılık gibi kontrol amaçlı veri toplanmasında geçiş kontrol sistemleri önemli bir veritabanının çabucak toplanmasını sağlanmaktadır.

Geçiş Kontrol Sistemleri genel olarak kullanıcılarına personelinin aynı zamanda ziyaretçilerinin giriş çıkışlarını yetkilendirme ve takip etme işlemlerini güvenlik sistemleri kalemleri ile etkili şekilde gerçekleştirmesini sunmaktadır. Geçiş kontrol sistemleri ürünleri olan parmak izi okuyucu, yüz tanıma sistemi, kart okuyucu cihazları, kartlı geçiş kontrol sistemleri ve parmak izli geçiş kontrol sistemleri alanlarında yoğun şekilde kullanılmaktadır.
Profesyonel Web App Tasarım
© 2017 | Her hakkı saklıdır.